NIEUWE REEKS: BEGINNEN MET YOGA IN VIER LESSEN

les 1: 03/10: jij & jouw lichaam

Neen, je kan geen diploma halen met yoga. Of de beste worden. Of  prijzen winnen. Je doet dit met en voor jouw eigen lichaam. Een lijf dat voor iedereen anders is. En waar je in de yoga bewust van wordt. Hoe dat lichaam aanvoelt, wat het kan, waar spanningen zitten, en waar je rust, soepelheid en sterkte kan brengen. Liggend, ontspannen en zonder druk beginnen we met een mentale bodyscan. Van daaruit gaan we zachtjes in beweging met eenvoudige hatha-oefeningen.
De eerste stap is gezet: jij voelt nu waar je grenzen zijn en wat jij al kan.

les 2: 10/10: werken met blokjes en riemen

Yoga doe je op een matje, omdat het zachter en schoner is dan gewoon op de grond. Maar er zijn nog veel meer hulpmiddelen die yoga aangenaam en voor iedereen geschikt maken. Riemen, blokjes, kussens, ooglapjes, dekentjes… Waarom? Om je armen en benen te verlengen, om comfortabel te zitten, om je warm en veilig te voelen.
In deze tweede stap leer je dat er voor elk lijf een oplossing is om een yogahouding aan te nemen.

les 3: 17/10: ademen en waarom

Neem eens goed adem. Blaas eens uit. Als het even moeilijk is, dan proberen we het toe te passen. Een bewuste, deugddoende ademhaling die rust en ontspanning brengt. In yoga beweeg je op die ademhaling. Leid je zuurstof in je lijf naar waar het nodig is. Klinkt dit absurd? We geloven het direct.
Maar dat bewust ademen helpt en dat je het kan aanleren, zodat je er op elk moment gebruik van kan maken is dan weer iets dat we in stap drie aanpakken.

les 4: 24/10: apotheose met vuurwerk en bubbels

Zo stellen wij het ons voor: als een klein feestje waar alles samenkomt. Dat je nu een zonnegroet kan, en voelt hoe je er energie van krijgt. Dat je de spanning in je lijf herkent en er zachtheid in kan brengen. Dat je weet dat bewust ademen je hoofd tot rust kan brengen. Dat je armen en benen soepeler voelen, en je nek en schouders lichter zijn.
Heb je nog vragen dan kan je deze tijdens vierde stap kwijt.  

En na deze reeks is het aan jou. Heb je yoga afgevinkt op je lijstje? Wil je liever thuis verder aan de slag met filmpjes. Vertrek je direct naar Bali voor een heerlijke yoga-retreat? Of voel je je nu helemaal thuis in je lichaam en in onze studio om verder te gaan? We zijn nu al benieuwd!


---> Donderdag 3, 10, 17 en 24 oktober telkens van 18.30 tot 19.30 uur.
---> Lesgever: Anne-Laure
---> Prijs: 40 euro
---> Maximum 15 deelnemers
---> inschrijven: YOGA VOOR BEGINNERS

Retreats/Workshops